Vücuttaki Kas Kütlesini Artırma ve Başarısız Olmanın 7 Nedeni

Çok Çalışıyorum Kas Yapamıyorum Neden ?

En etkili sonuçları en verimli şekilde elde etmek için püf noktası akıllıca egzersiz yapmaktır. Bu nedenle, kas geliştirme söz konusu olduğunda, ne yapılmaması, ne yapılması ve ne zaman yapılacağına ilişkin temel gerçekleri bilmeniz önemlidir.

Kilo kaybı ile birlikte kas geliştirme, insanların spor salonuna katılma nedenlerinden biridir. Sonuçta, yağsız kas kütlesi kazanmak sadece iyi görünmek için değil aynı zamanda genel sağlığınız için de önemlidir.

Artan kas kütlesi ile gelişmiş duruş, eklem koruması, daha güçlü kemikler, daha güçlü eklemler ve tendonlar, daha iyi metabolizma, atletik yetenek ve denge kazanmış olursunuz.

Eğer siz de bir kas geliştirme yolculuğundaysanız kaçınmanız gereken en yaygın 7 kas geliştirme hatası için aşağıda yazılı maddelere bir göz atmanız iyi olacaktır.

Eğer siz de bir kas geliştirme yolculuğundaysanız kaçınmanız gereken en yaygın 7 kas geliştirme hatası için aşağıda yazılı maddelere bir göz atmanız iyi olacaktır.

Kas Geliştirmede Yapılan 7 Hata

1) Yeterli Derecede ve Düzgün Beslenememek

Yeterli kaloriyi almıyorsanız, spor salonunda tüm gün boyunca ağırlık kaldırmanız gereksiz bir çabadan başka bir şey değildir. Çünkü vücudunuz için gerekli olan kalori miktarı doğru bir şekilde ayarlanmazsa kas oluşumu için yaptığınız egzersizler istediğiniz sonuçları vermeyecektir.

Unutmamak gerekir ki, egzersizlerinizi hızlandırmak ve kaslarınızın onarım ve büyümesine yardımcı olmak için kalorilere ihtiyaç duyulmaktadır.

2) Yeterince Protein Tüketmemek

Protein vücuttaki birçok fonksiyon için önemlidir. Ayrıca “kas proteini sentezi” olarak bilinen kas geliştirme sürecinde de önemlidir. Kas dokunuzu onarmak ve yeniden inşa etmek için yeterli bir protein kaynağına ihtiyacınız olacaktır. Vücut ağırlığınızı ölçün ve her kilo başına 0,8 gram protein almanız gerektiğini unutmayın.

Protein vücuttaki birçok fonksiyon için önemlidir. Ayrıca “kas proteini sentezi” olarak bilinen kas geliştirme sürecinde de önemlidir. Kas dokunuzu onarmak ve yeniden inşa etmek için yeterli bir protein kaynağına ihtiyacınız olacaktır.

3) Yeterince Su İçmemek

Vücudumuzun üçte iki sudan oluşur. Bu oranın 2 birimlik kısmı kasınızda bulunur. Eğer daha fazlasını elde etmek istiyorsanız su alımınızı arttırmanız gerekir.

4) Çok Fazla Antrenman Yapmak

Ne kadar çok egzersiz yaparsanız o kadar fazla kas yapmayı başarırsanız fikri mantıklı görünebilir. Ancak bu yanlış bir kanıdır. Çünkü çok çalışmak vücudu yorar ve stres hormonunu aktifleştirir. Bu da vücutta beklenenin aksine ters etki yaratır.

Ne kadar çok egzersiz yaparsanız o kadar fazla kas yapmayı başarırsanız fikri mantıklı görünebilir. Ancak bu yanlış bir kanıdır.

5) Yeterince Uyumamak

Bir yetişkinin ortalama uyku süresi 8 saat ile 10 saat arasında değişiklik gösterir. Uyku vücuttaki tüm hücreleri yeniler ve onarır. Uyku eksikliği kaslarda güçsüzlüğe ve kas zayıflığına neden olacağından özellikle kas yoğunluğunu artırmak isteyenler uyku rutinine özen göstermelidir.

6) Karbonhidrat Alımında Eksiklik

Eğer kas kütlesini artırmak için çok çalışıyorsanız bu enerjiye ihtiyacınız olacak demektir ve vücudunuz karbonhidratlardan elde edilen glikoz ile gerekli enerjiyi sağlayabilir.

Bir yetişkinin ortalama uyku süresi 8 saat ile 10 saat arasında değişiklik gösterir. Uyku vücuttaki tüm hücreleri yeniler ve onarır.

7) Ağırlık Kaldırmada Yapılan Hatalar

Eğer antrenmanlarınız sizi zorlamıyorsa yoğunluğu arttırmanız gerekecektir. 20’den fazla tekrar yapabileceğiniz bir egzersiz yapıyorsanız kaslarınızın gelişmesi için yeterince ağır bir ağırlık kaldırmıyorsunuz demektir. Antrenörünüzle birlikte yoğunluğunuzu artıracak bir ağırlık programı uygulayabilirsiniz.

Yoruma kapalı.